• Beğendiklerim
    • Henüz Hiç Favori Eklemediniz.
    Müşteri Hizmetleri+90 (252) 611 11 19
    WhatsApp Destek
    ×Müşteri Temsilcileri

    Ege Denizi Sınırları

    Ege, sırasıyla güney Balkan ve Anadolu yarımadaları arasında, Yunanistan ve Türkiye anakaraları arasında yer almaktadır. Kuzeyde Çanakkale Boğazı ve Boğaziçi ile Marmara Denizi ve Karadeniz'e bağlanır. Girit adası genellikle güney sınırını işaret ediyor olarak kabul edilir. Yaklaşık 612 km uzunluğunda ve 299 km genişliğinde yaklaşık 380 mil olan denizin toplam alanı yaklaşık 83.000 mil karedir (215.000 km karedir).

    Ege Adaları

    Çoğunluğu Yunanistan'ın yetki alanına girerken, geri kalanı Türkiye'ye ait olmak üzere, genellikle yedi ana gruba ayrılmış olan yaklaşık 1.400 ada ve adacık Ege'yi işaret ediyor. Ege Denizi Antik Yunanistan'da "baş deniz" anlamına gelen Takımada olarak biliniyordu. Denizin çok sayıda adası tanımı haline geldi ve takımadalar kelimesi büyük bir grup veya ada zinciri anlamına geldi.


    Modern Batı kültüründe Girit ve Yunanistan'ın ilk Ege medeniyetleri Ege mirasının bir parçasıdır.
    Eski zamanlarda Ege adı için çeşitli açıklamalar vardı. Yunan kasabası Aegae'den veya denizde ölen Amazonların bir kraliçesi Aegea'dan veya "deniz keçisi" olan Aigaion'dan, arkaik Hecatonchires'lardan biri olan Briareus'un başka bir adı veya özellikle Atinalılar arasında, oğlunun öldüğünü düşündüğünde kendini denizde boğan Theseus'un babası Aegeus gibi.

    Ege Denizi Yüz Ölçümü


    Ege Denizi yaklaşık olarak 214.000 km2 (82.625.86 mil kare) alanı kaplar ve boylamasına yaklaşık 610 kilometre (379 mil) ve enlem olarak 300 kilometre (186.4 mil) ölçer. Denizin maksimum derinliği Girit'in doğusunda 3.543 metredir (11.624 ft). Anakara Yunanistan'ın  batısı ve kuzeyinde, Türkiye denizinin doğusunda, Girit adası ise denizi güneyde sınırlandırmaktadır. Ege Denizi'nin antik adı olan Takımadalar daha sonra içerdiği adalara uygulandı ve şimdi daha genel olarak herhangi bir ada grubuna atıfta bulunmak için kullanılıyor. Ege'nin başlangıcı ile Güney'in saat yönünde hareket eden koyları ve körfezleri arasında, Girit, Mirabelli, Almyros, Souda ve Hanya koyları veya körfezleri, batıdaki Myrtoan Denizi, kuzeybatıdaki Saronik Körfezi, bağlanan Petalies Körfezi bulunur. Güney Euboic Denizi, Kuzey Euboic Denizi ile bağlanan Pagasetic Körfezi, kuzeybatıdaki Thermian Körfezi, Cassandra ve Singitic Gulfs dahil olmak üzere Halkidiki Yarımadası, kuzeyde Strymonian Körfezi ve Kavala Körfezi ve geri kalanı Türkiye'de; Saros Körfezi, Edremit Körfezi, Dikili Körfezi, Çandarlı Körfezi, İzmir Körfezi, Kuşadası Körfezi, Gökova Körfezi ve Güllük Körfezidir.

    XREZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    Ön Ödeme ₺0,00
    Kapıda Ödenecek ₺0,00
    Extra temizlik ₺0,00
    İndirim₺0,00
    ₺ 0,00 x 0 gece₺0,00